Over de energietransitie wordt eindeloos veel gepraat. De overheid, provincies, gemeenten en netbeheerders werken aan strategische plannen. Maar ondertussen moet er ook gewoon gewerkt worden aan oplossingen. Volgens aanbieder van future-proof energieoplossingen Kenter is de energietransitie vooral een kwestie van doen. We spraken erover met manager commercie Jaap Kasteel.
Onze elektriciteitsnetten raken vol, netcongestie neemt toe, terugleveren van energie is niet mogelijk. Zomaar een aantal headlines uit het nieuws van de afgelopen tijd. De energietransitie is in volle gang, maar echt soepel gaat het niet. Veel ondernemers hebben vraagtekens of worden beperkt in hun bedrijfsvoering door de krapte op het elektriciteitsnet. Is het dan echt zo complex als het lijkt? ‘Zolang we blijven praten over de energietransitie gebeurt er natuurlijk niets. Gelukkig werken wij iedere dag aan oplossingen die ondernemers ruimte geven om te ondernemen’, vertelt Jaap Kasteel, manager commercie bij Kenter.
Kenter helpt ondernemend Nederland met concrete oplossingen voor complexe energievragen. ‘Dat betekent dat we ook ondernemers in de agrosector helpen als ze bijvoorbeeld niet verder komen bij de netbeheerder. Want wachten tot er weer ruimte is op het elektriciteitsnet kan tot wel tien jaar duren!’ Dagelijks helpt Kenter tientallen klanten om hun energietransitie werkbaar te maken. ‘Dat doen we met veel verschillende soorten oplossingen, maar altijd op basis van ons energy-as-a-service-concept.
DE ENERGIE DIE WE NODIG HEBBEN
Als een klant bijvoorbeeld energieopslag nodig heeft vanwege de krapte op het elektriciteitsnet, maar deze over twee jaar niet meer nodig is, dan wil hij geen dure batterij hebben gekocht. Daarom bieden wij hem de mogelijkheid om een batterij op basis van een maandelijkse fee te huren. Als hij na twee jaar weer voldoende capaciteit heeft, halen wij de batterij weer op. Zo werkt het voor al onze diensten. Of het nu gaat om meetdiensten, energie- infrastructuur, laadpalen, zonnepanelen of energieopslag’, aldus Kasteel. Kenter helpt met ruim 400 medewerkers al meer dan 25.000 klanten in de grootzakelijke markt hun energietransitie werkbaar te maken. ‘Wij blijven niet eindeloos overleggen, maar komen met een oplossing. Dát is de energie die we nodig hebben.’
LEDENVOORDEEL
Met de meetdiensten van Kenter krijgen ondernemers meer inzicht in en controle over hun energiestromen. De hoogte van het subsidiebedrag van SDE+ wordt bijvoorbeeld gebaseerd op de totale productie per jaar, die wordt gemeten door een meetbedrijf. Grootzakelijke gebruikers betalen hiervoor, maar mogen het meetbedrijf en de bijbehorende tarieven wél zelf kiezen. Met Kenter, beschikbaar in heel Nederland, kunnen LTO-leden fors besparen op de meetdiensten. Meer weten? Vraag een vrijblijvende offerte op.
Met de door ons geselecteerde partner Kenter besparen grootzakelijke gebruikers tot 51% op de meetdiensten en krijgen meer inzicht in en controle over de energiestromen.